Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов радить Хорошковському "припинити злочини" і дещо вивчити

Середа, 11 березня 2009, 15:24

Перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов радить першому заступнику голови Служба безпеки України Валерію Хорошковському вивчити, у яких випадках може застосовуватися спецпідрозділ "Альфа".

Про це він сказав журналістам, повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

"Пан Хорошковський уже достатній час працює в СБУ. Йому у першу чергу треба припинити робити злочини і вивчити, у яких випадках використовується спецпідрозділ "Альфа", - сказав Турчинов, коментуючи заяву Хорошковського про можливу появу бійців цього спецпідрозділу в Кабінеті міністрів.

При цьому перший віце-прем'єр підкреслив, що "Альфа" використовується винятково в антитерористичних операціях.

"У Кабінеті міністрів не помічено терористів", - додав Турчинов.

Він наголосив, що уряд готовий співпрацювати з правоохоронними органами, однак не уточнив, чи знаходяться у нього особисто документи, які вимагає надати СБУ при розгляді справи за фактом заволодіння посадовими особами НАК "Нафтогаз України" 6,3 млрд. куб. м транзитного газу.

"Якщо у когось є бажання отримати оригінали документів (контрактів із постачання газу між "Нафтогазом" і російським "Газпромом"), щоб заблокувати розрахунки по контрактах, то тут вибачте: ми не будемо підігрувати ні Фірташу, ні Льовочкіну, ні Бойку, навіть якщо у них є свій представник у СБУ", - сказав Турчинов.

Перший віце-прем'єр підкреслив, що уряд діятиме в рамках чинного законодавства.

Як відомо, раніше Хорошковський заявив, що слідчі СБУ вже побували у Кабінеті міністрів з метою отримання документів із розмитнення газу, що належав "РосУкрЕнерго", і залишили під розписку запит на ці документи.

Ще раніше Хорошковський заявив, що у випадку, якщо СБУ не отримає матеріали про розмитнення газу РУЕ і переведення його з транзитного в інший статус, спецпідрозділ "Альфа" може з'явитися в уряді.

При цьому Хорошковський повідомив, що, відповідно до офіційної інформації "Нафтогазу", частина документів щодо газу знаходиться в Турчинова – і до нього спрямований запит на них.

Українські новини,

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування