Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газета друга Ющенка опублікувала документ про погрози Портнова у вбивстві

Четвер, 19 березня 2009, 11:25

Газета "Україна молода" спростовує звинувачення прес-служби БЮТ у замовленні секретаріатом президента публікації щодо члена БЮТ Андрія Портнова, натомість наводить документи про його причетність до кримінальної справи про погрози вбивства.

Так видання коментує заяви прес-служби БЮТ на матеріал газети про можливу причетність Портнова до загибелі екс-прокурора Дніпропетровської області Володимира Шуби.

Як відомо, причетність депутата до загибелі екс-прокурора спростував сам Портнов і заступник генпрокурора Віктор Кудрявцев.

У зв'язку з цим видання припускає невипадковість того, що причетність Портнова спростував саме Кудрявцев:

"Свого часу саме Віктор Кудрявцев, який, що добре відомо у юридичних колах, плідно співпрацював з Віктором Медведчуком, "відмазував" Портнова від звинувачень Сахнацької (про погрози фізичної розправи)".

За інформацією видання, після виходу попереднього матеріалу Портнов завітав у Генпрокуратуру: "З ким саме зустрічався нардеп, достеменно не відомо. Однак видання спробувало проаналізувати, що може об'єднувати згаданих громадян".

У зв'язку з цим видання згадує про рейдерське захоплення кафе "Край" по вулиці Кутузова, 12, до якого, за інформацію газети, "причетний і Кудрявцев, принаймні документально".

Також газета наводить ще один приклад "рейдерського заволодіння" 40% акцій ВАТ "Столичний", якими у 2004 році володів Андрій Семидідько. Він, директор Антирейдерського союзу підприємців України, заявив, що "інтереси позивача в суді представляв Іван Гранцев - один із трьох власників юридичної фірми "Портнов і партнери".

"Більше того, Гранцев працював з Андрієм Портновим у Держкомісії фондового ринку та цінних паперів. Відтак це дає мені підстави вважати, що саме нинішній нардеп від фракції БЮТ причетний до тієї рейдерської атаки", - заявив Семидідько.

На слова Портнова про те, що "ніколи в житті" він не проходив звинуваченим по жодній справі видання наводить копії документів, які свідчать про проведення у 2004 році прокурорської перевірки за зверненням екс-начальника юрвідділу Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку Оксани Сахнацької.

Сахнацька заявила, що Портнов при свідках погрожував їй та її сім'ї фізичною розправою. Документ також свідчить, що прокуратура Голосіївського району навіть порушила кримінальну справу, оскільки в ході перевірки слова Сахнацької підтвердилися.

Крім того, у своїй публікації видання заявляє, що редактор газети Михайло Дорошенко не доводиться чинному президенту кумом, як його назвала прес-служба БЮТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: