ГАЗПРОМ КАЖЕ, ЩО НЕ ПІДТРИМУВАВ ФІРТАША

Неділя, 29 березня 2009, 15:07

У "Газпромі" спростували інформацію про те, що концерн підтримав одну зі сторін у судовому розгляді про обсяги газу в українських газових сховищах.

"Наприкінці поточного тижня з'явилися слухи про те, що Газпром нібито підтримав одну зі сторін у судовій суперечці про обсяги газу в українських сховищах. Це не відповідає дійсності", - повідомили в управлінні інформації "Газпрому", передає "Інтерфакс-Україна".

У Стокгольмському арбітражному суді 24 березня були заслухані позиції сторін по позовах РосУкрЕнерго (50% належить "Газпрому", 45% - українському підприємцеві Дмитру Фірташу і 5% - Івану Фурсіну) до "Нафтогаза".

Суд об'єднав кілька позовів в одне провадження. Суть їх полягає в тому, щоб повернути заборгованість "Нафтогазу" в обсязі більш $600 мільйонів за газ, спожитий Україною в 2008 році, а також примусити НАК підняти зі сховищ і транспортувати до кордону з Польщею до 11,5 мільярдів кубометрів газу".

Як повідомило газеті "Комерсант" джерело, близьке до Дмитра Фірташа, на засіданні суду "Газпром" підтримав вимоги РосУкрЕнерго.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...