Яценюк: Ми і з однією "палатою" впоратися не можемо

Вівторок, 31 березня 2009, 12:07

Депутат фракції "НУ-НС" Арсеній Яценюк вважає, що введення двопалатного парламенту лише ускладнить законотворчу діяльність в Україні.

Про це він сказав в інтерв’ю журналістам, коментуючи відповідну ініціативу президента.

За словами Яценюка, у разі розділення парламенту на дві палати у президента в будь-якому разі залишаються всі контрольні функції, які має взяти на себе друга палата.

"Говорять про те, що потрібне представництво місцевих (влад), але якщо ми змінимо систему виборів на відкриті списки, то ми вже маємо фактичне представництво в одній палаті парламенту", - зазначив він.

Відповідаючи на зауваження, що в такому разі президент може перекласти свої функції щодо застосування права вето на верхню палату, протиставивши верхню палату нижній, Яценюк сказав: "Так, це такий своєрідний фільтр".

"В сьогоднішній системі політичних координат України це тільки ускладнить процес законотворчості. Зараз фактично, глава держави є останньою інстанцією. Він може повернути закон у парламент, домовитися з парламентом – тому зараз я не бачу такої необхідності (введення двопалатного парламенту)", - заявив Яценюк.

"Це неприродно для України, бо ми і з однією толком впоратися не можемо", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування