Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко просить Медведька перевірити, чи крадуть гроші з проекту Ющенка

Вівторок, 14 квітня 2009, 10:52

Віце-спікер Микола Томенко ініціює перевірку використання бюджетних коштів на спорудження Меморіалу пам’яті жертв голодоморів.

Відповідний запит Томенко підготував на адресу голови Рахункової палати та генпрокурора, повідомляє його прес-служба.

Томенко просить здійснити перевірку ефективності використання коштів Держбюджету, передбачених на спорудження Меморіального комплексу пам’яті жертв голодоморів в Україні.

Віце-спікер зазначив, що на даний момент Меморіальний комплекс, "як свідчить розміщене біля нього оголошення, знову "закритий до 1 травня 2009 р. для оновлення експозиції".

"Проте, з фотографій, що неодноразово розміщувалися в численних засобах масової інформації, чітко видно, що, наприклад, стан тротуарного покриття після зимового періоду потребує значного ремонту", - сказано у повідомленні.

"Якщо взяти до уваги, що з моменту урочистого відкриття комплексу пройшло всього чотири місяці, дані факти наводять на думку про можливе нецільове та неефективне використання коштів, виділених на спорудження Меморіального комплексу та допущені у зв’язку з цим зловживання", - сказав Томенко.

Він також направив звернення міністру внутрішніх справ з проханням перевірити правдивість інформації про залучення до будівництва Меморіального комплексу іноземних громадян з країн Азії, "більшість з яких і нині нелегально перебувають на території України".

"За нецільове використання бюджетних коштів чиновники повинні нести відповідальність. Тим більше, коли йдеться про вшанування пам’яті жертв Голодомору", - наголосив Томенко.

Як відомо, 22 листопада 2008 до 75-ї річниці Голодомору 1932-1933 років в парку Слави у Києві було відкрито Меморіальний комплекс пам’яті жертв голодоморів в Україні "Свіча пам’яті".

Згідно з законом про Держбюджет на 2008 рік, на спорудження Меморіалу було передбачено та виділено близько 133 млн. грн.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування