Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко "повісив" провал в Раді на Тимошенко

Вівторок, 14 квітня 2009, 16:36

Президент Віктор Ющенко вважає прем'єра Юлію Тимошенко відповідальною за відмову Верховної Ради ухвалити законопроекти, необхідні для відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Про це він сказав журналістам у Київській області, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Президент зазначив, що "в країні є парламент і створена в ньому коаліція, яка сформувала Кабінет Міністрів і обрала прем'єра", тим самим, взявши на себе відповідальність за соціальний і економічний стан країни.

"За голосування в парламенті відповідає коаліція, прем'єр-міністр і очолювана нею більшість", - сказав Ющенко.

Він спростував всі звинувачення на свою адресу щодо того, що він мав відношення до провалу голосування з цих законопроектів.

"Я не приймаю жодних звинувачень від кого б це не було. Зібрати підписи, щоб призначити на посади - воля знайшлась, а зібрати голоси на необхідні рішення – ні", - обурився президент.

"Як президент я все роблю для того, щоб у парламенті, де немає більшості, де уряд працює, м'яко кажучи, у дуже нелегітимних обставинах, знайшлися ті депутати, які мали б підтримати те, що сьогодні потрібно країні", - додав він.

Ющенко в чергове закликав усі політичні сили підтримати голосування за три законопроекти, які призведуть до відновлення співпраці з МВФ.

Він підкреслив, що якщо це не буде зроблено, то у МВФ не буде підстав для продовження діалогу з урядом.

Як відомо, Тимошенко звинуватила частину фракції НУ-НС, підконтрольну Ющенку, у зриві голосування за законопроекти, необхідні для продовження співпраці України з МВФ.

Вона також заявила, що Кабмін має намір на своєму засіданні у вівторок затвердити всі необхідні рішення урядовими постановами.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування