ГПУ хоче провести ексгумацію тіла Чорновола і викликає на допит депутатів

Середа, 15 квітня 2009, 13:44

Генпрокуратура проведе ексгумацію тіла загиблого лідера Народного Руху В'ячеслава Чорновола тільки після отримання згоди його родичів.

Про це заявив заступник генпрокурора Микола Голомша у середу в інтерв'ю журналістам, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Необхідність (ексгумації) назріла, але поки ми не поспілкуємося з усіма родичами, не доведемо їм необхідність це зробити, я не хочу брати відповідальність на себе і говорити, що ми будемо це робити", - сказав він.

За його словами, є підозри, що "не з усіма тілесними ушкодженнями, які були описані, розібралися судові медики".

"Додаткова перевірка цих фактів показує, що є й інша думка, що не прописаний механізм походження окремих тілесних ушкоджень на черепі", - підкреслив Голомша.

У цьому контексті він зазначив, що Генпрокуратура буде звертатися до родичів Чорновола та обґрунтовувати свою позицію. "Будемо розраховувати на підтримку родичів", - додав Голомша.

Відповідаючи на питання, наскільки важливе проведення ексгумації для встановлення причин загибелі Чорновола, заступник генпрокурора сказав:

"Я думаю, що ви розумієте, коли є підозри фахівців про те, що були заподіяні ушкодження, які не належать до ДТП, то це є дуже суттєвим для слідства".

Голомша також повідомив, що Генпрокуратура викликає на допит для дачі свідчень у справі про загибель Чорновола депутатів від НУ-НС Ярослава Кендзьора й Івана Стойка.

"Кендзьору й Стойку направлено запрошення (на допит)", - сказав він, повідомляють Українські новини.

При цьому Голомша зазначив, що поки що депутати не з'явилися, але додав, що вони заявляли про відомі слідству факти у справі про загибель Чорновола.

Як відомо, раніше вдова Чорновола висловлювалася проти проведення ексгумації тіла її чоловіка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...