Україна вирішила віддати Молдові опальних опозиціонерів

Середа, 15 квітня 2009, 15:26

Генеральна прокуратура прийняла рішення про екстрадицію громадян Молдови Габріеля Статі та Аурена Маринеску.

Про це "Українській правді" повідомив керівник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко.

"Було закінчено доекстрадиційну перевірку. Генпрокуратурою прийнято рішення про екстрадицію громадян Молдавії, які були затримані 8 квітня в аеропорту міста Одеси", - сказав він.

Раніше Генпрокуратура заявляла, що питання про екстрадицію двох громадян Молдови може розглядатися "місяці і місяці".

Як відомо, Статі та Маринеску оголошені у розшук в Молдові " за організацію масових безпорядків і дій, скоєних з метою захоплення і насильницького утримання державної влади з порушенням Конституції Молдови, які мали місце в Кишиневі".

В Молдові тим, хто обвинувачується за статею "спроба скинення влади", загрожує до 25 років ув’язнення.

Як відомо, 5 квітня в Молдові відбулися парламентські вибори, на яких правляча комуністична партія отримала понад 50%. Опозиція не визнала результатів виборів і розпочала акції протесту.

7 квітня акції протесту молдавської опозиції проти підсумків парламентських виборів вилилися у вівторок у масові вуличні безладдя в Кишиневі. Учасники безпорядків розгромили будівлі парламенту й адміністрації президента.

Після цього ЦВК перерахувала голоси. Згідно з перерахунком, опозиція отримала ще одне крісло. В зв’язку з цим правляча партія не зможе сама обрати нового президента. В Молдові голова держави обирається в парламенті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...