Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура не знайшла слідів Фірташа і Хорошковського на "Інтері"

Четвер, 16 квітня 2009, 14:01

Генеральна прокуратура не виявила факту злочину в смерті депутата IV скликання і співвласника телеканалу "Інтер" Ігоря Плужнікова.

Про це на брифінгу у четвер заявила "регіоналка" Ганна Герман, повідомляє Телекритика.

За словами Герман, група депутатів звернулася до Генеральної прокуратури щодо ситуації, що склалася навколо "Інтера".

"У результаті перевірки ситуації щодо відчуження акцій АТЗТ "Українська незалежна ТВ-корпорація" у порушенні кримінальної справи було відмовлено. Також Генеральна прокуратура повідомляє, що даних щодо володіння Хорошковським та Фірташем акціями АТЗТ "Українська незалежна ТВ-корпорація" не встановлено", - зазначила Герман.

Крім цього, за її словами, правоохоронними органами Республіки Німеччина встановлено, що смерть Плужнікова є природною, і жодних ознак нещасного випадку, самогубства чи отруєння не містила.

Враховуючи це, Шевченківська прокуратура міста Києва відмовила у розслідуванні смерті Плужнікова.

Як відомо, БЮТівці зареєстрували у парламенті проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин смерті Плужнікова та "заволодіння невідомими особами його власністю, акціями телекомпанії "Інтер".

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що МВС планує просити Генпрокуратуру порушити кримінальну справу в зв'язку з підробкою документів при передачі права власності на телеканал "Інтер".

Як відомо, Плужніков володів 71% акцій "Української незалежної телекорпораціі", співзасновника "Інтера". Незадовго до його смерті з'явилася інформація про можливий продаж телеканалу бізнесмену Костянтину Григоришину, але вже восени 2005 року про купівлю 61% акцій "Інтера" за $250 млн заявив Валерій Хорошковський, на той час - віце-президент російського "Євразхолдингу".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування