На Зварича відкриють ще одну справу. Він усе заперечує

П'ятниця, 17 квітня 2009, 15:47

На підставі матеріалів ревізії фінансово-господарської діяльності Львівського апеляційного адмінсуду, проведеної Контрольно-ревізійним управлінням, буде відкрито ще одну справу у відношенні екс-голови цього суду Ігоря Зварича.

Про це пише "Комерсант-Україна", посилаючись на джерело в Генеральній прокуратурі.

"На підставі матеріалів ревізії незабаром буде порушено нову кримінальну справу у відношенні Ігоря Зварича", - сказав представник Генпрокуратури.

Керівник слідчої групи ГПУ Володимир Жербицький підтвердив, що матеріали цієї ревізії вже передані в Генпрокуратуру.

"Матеріали за результатами ревізії ЛААС уже знаходяться в Генпрокуратурі і залучені до справи Ігоря Зварича. Ми детально вивчимо виявлені в ході ревізії порушення і винесемо відповідні рішення", - заявив він.

Як відомо, позапланова ревізія фінансово-господарської діяльності Львівського апеляційного адмінсуду, яка проводилася з 10 лютого по 14 квітня за постановою Печерського райсуду Києва в рамках кримінальної справи у відношенні Зварича, виявила серйозні порушення при виплаті премій і відпускних співробітникам суду, проведенні тендерів на ремонтні роботи будівлі суду та закупівлях устаткування.

Але у львівському суді не вважають виявлені порушення серйозними. Прес-секретар суду Ольга Давида повідомила, що виплати премій не є порушенням законодавства, оскільки, відповідно до постанови Кабінету міністрів, суд може не обмежувати фонд економії з зарплати. "Фонд розподілявся між усіма співробітниками ЛААС", - зазначила вона.

Голова комісії, яка проводила перевірку, заступник начальника відділу контролю КРУ у Львівській області Олег Дроздов розповів газеті і про інші порушення: "У підвальному приміщенні суду обладнана котельня, в адмінбудівлі встановлені 179 світильників. Однак котельня і світильники не були поставлені на баланс. Ми оцінили їх у 84,6 тис. грн. Між іншим, світильники там дуже дорогі, один із них коштує понад 2 тис. грн".

Давида пояснила, що "котельню і світильники не встигли поставити на баланс".

Між тим, сам Зварич зараз знаходиться у львівському СІЗО. Його адвокат Ігор Савка повідомив газеті, що Зварич як і раніше не визнає пред'явлених йому обвинувачень: "Відповідно, він вважає себе невинуватим. Вірю, що зможу довести його невинуватість".

Начальник управління Держдепартаменту з питань виконання покарань у Львівській області Василь Ільницький каже, що до адміністрації СІЗО Зварич претензій не має.

"Скарги на утримання і харчування від нього не надходили. Напередодні Великодня багато благодійних організацій передали нам паски, крашанки. Також священики всіх конфесій проведуть богослужіння. Пан Зварич, як і багато хто, за бажання може пройти обряд сповіді", - сказав Ільницький.

Як відомо, Зварич звинувачується в хабарництві в особливо великих розмірах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
14:05
Активність авіації РФ: у Харкові пролунали вибухи
14:00
Атака на харківську телевежу не вплине на доступ до ЗМІ у місті - Терехов
13:58
відеоДілки два місяці "маринували" ухилянтів у прикордонні в очікуванні трансферу до Угорщини
13:55
"Метінвест" з травня підвищить зарплати працівникам підприємств: на скільки зросте оклад
13:43
футболШевченко вірить у перспективи Судакова в чемпіонаті Італії чи Англії
13:41
Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги може бути проблемою – посол
13:40
фотоЗ Литви до України прибула партія бронетранспортерів M577
13:39
Європейські компанії шукають лазівки для продовження роботи в РФ після скасування винятків із санкцій
13:39
відео"Ціль знищено": Олещук показав роботу зенітників по ворожих "Шахедах"
13:30
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш". Про що говорили на заході "Відбудова України"
Усі новини...