Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нацрада перевірить "Радіо Алла"

Вівторок, 21 квітня 2009, 15:50

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення здійснить позапланові перевірки низки телерадіокомпаній, які тепер матимуть позивні "Радіо Алла".

Так, буде перевірено ТОВ "ТРК "Пілот-Україна" (Одеса), ТОВ ТРВК "Мастер" (Харків), ТОВ "ТРК "Донецьк ФМ" (Донецьк), ТОВ фірма "Волинь" (Київ), протягом місяця після оформлення документів (рішення про переоформлення ліцензій на мовлення № 613, № 614, № 615, №616, № 619 ухвалені 8 квітня 2009 року).

Відповідне рішення Нацрада ухвалила у вівторок, 21 квітня, повідомляє прес-служба цього органу.

Як відомо, 8 квітня Нацрада дозволила "Radio One" змінити позивний на "Радіо Алла" та внести зміни у програмну концепцію: станція зменшує обсяг власного мовлення з 12 годин на добу до 6 годин, а частку української мови з 100% до "не менше 75%".

Тодішні голова Нацради Віталій Шевченко та його перший заступник Ігор Курус голосували проти такого рішення, наголошуючи, що компанії, які об'єднано нині під брендом "Radio One", отримували частоти на форматному конкурсі під концепцію українського радіо.

Шевченко та Курус того ж дня, 8 квітня, заявили про те, що подають у відставку зі своїх посад. Відповідну заяву Куруса Нацрада з питань телебачення й радіомовлення задовольнила 14 квітня, а відставку Шевченка прийняла 21 квітня.

За однією з версій, поштовхом до їхньої відставки послугував конфлікт у Нацраді саме через питання переоформлення ліцензії й ребрендінгу "Radio One" на "Радіо Алла".

У Росії "Радіо Алла" було створено в липні 2007 року компанією "Проф-Медіа" спільно з відомою співачкою Аллою Пугачовою як перша радіостанція, орієнтована на жіночу аудиторію. За форматом кожна друга пісня в ефірі – це пісня Пугачової.

Як наголошували в "Українському медіахолдингу", до складу якого входить радіостанція, брендоформуючим продуктом "Радіо Алла" в Україні стане проект "Алла шукає таланти", в якому ефір надаватиметься молодим українським виконавцям.

Узяти участь у талант-шоу, за ідеєю, може кожен охочий, надіславши запис пісні на "Радіо Алла". Пісні відбиратиме колектив станції разом із Пугачовою. Найкращі треки потраплять в ротацію на "Радіо Алла". Також переможцям обіцяють ексклюзивні призи від російської співачки та радіостанції.

"Радіо Алла" вийшло в ефір в Україні 15 квітня, у день народження Пугачової.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування