БЮТ пояснив, чому не відставлятиме Луценка

Вівторок, 12 травня 2009, 12:18

Фракція Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді не має наміру голосувати за звільнення Юрія Луценка з посади міністра внутрішніх справ.

Про це сказав журналістам перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем’якін, повідомляють "Українські новини".

"Фракція Блоку Юлії Тимошенко цю постанову підтримувати не буде", - сказав депутат.

Кожем'якін зазначив, що його політична сила керується в такому рішенні тим, що Україна досі не отримала від Німеччини офіційної інформації про інцидент, який стався з делегацією Міністерства внутрішніх справ на чолі з Луценком в аеропорту Франкфурта-на-Майні (Німеччина).

За словами депутата, у зв'язку з тим, що німецька сторона через 8 днів, які пройшли з часу інциденту, не надала Україні відповідну інформацію, у вівторок Міністерство закордонних справ України повторно направило послу Німеччини ноту з проханням надати таку інформацію.

Як відомо, фракція блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" також не має наміру голосувати за задоволення парламентом заяви про відставку Луценка з посади міністра внутрішніх справ.

За словами регіонала Олександра Єфремова, більшість фракцій парламенту не готові підтримати відставку Луценка.

4 травня, за інформацією джерел та закордонних ЗМІ, в аеропорту Франкфурту-на-Майні Луценко та його син мали неприємний інцидент із поліцією, коли їх не пустили на літак до Сеулу через сильне алкогольне сп’яніння і вони зчинили бійку з правоохоронцями.

7 травня МЗС направив ноту посольству Німеччини в Україні з проханням надати офіційну інформацію про інцидент із делегацією МВС в аеропорту Франкфурта.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування