Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога буде розбудовувати партію, а Ульянченко отримає спротив?

Середа, 20 травня 2009, 08:28

Деякі експерти пов’язують з призначенням глави Київської облдержадміністрації Віри Ульянченко керівником секретаріату президента сподівання на поліпшення відносин між президентом Віктором Ющенком і прем’єр-міністром Юлією Тимошенко.

Директор Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв в інтерв’ю "Німецькій хвилі" відзначив, що Ульянченко є досвідченим менеджером.

На думку експерта, те, що Ющенко зробив ставку не на молодих перспективних діячів, а на представницю свого найближчого оточення, забезпечить комфорт самому президенту, але не сприятиме підвищенню ініціативності президентського секретаріату.

Єрмолаєв не виключив, що саме Ульянченко мав на увазі її попередник Віктор Балога, коли закидав президентові та його оточенню "кумівство".

А отже, спротив новій керівниці секретаріату з боку значної частини чиновників цієї структури, які є висуванцями Балоги, на думку Єрмолаєва, гарантований.

Тим часом, як прогнозують експерти, екс-керівник президентського секретаріату Віктор Балога після відставки буде розбудовувати власну партію "Єдиний центр".

Аналітик Віктор Небоженко каже, що, критикуючи нині Ющенка та Тимошенко, Балога спекулює на розчаруванні населення в "помаранчевій" революції.

А створена ним політична сила "Єдиний центр", у разі можливої співпраці з Партією регіонів під час виборчої кампанії, на думку Небоженка, може стати запорукою політичного майбутнього Балоги.

Як відомо, у вівторок, 19 травня, Ющенко звільнив Балогу з посади глави секретаріату президента і призначив на неї Ульянченко, яка від суботи також очолює раду партії "Наша Україна".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...