Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна закликала Північну Корею припинити ядерні вибухи

Понеділок, 25 травня 2009, 18:54

В Україні глибоко стурбовані повідомленнями про те, що 25 травня 2009 року КНДР було проведено підземні випробування ядерної зброї.

Відповідну заяву поширило у понеділок Міністерство закордонних справ, повідомляє прес-служба відомства.

"У той час, коли спільні зусилля міжнародної спільноти спрямовуються на пошук шляхів скорочення існуючих ядерних потенціалів, такий крок Північної Кореї сприймається як вкрай небезпечний та безвідповідальний", - зазначили у МЗС.

"Випробування ядерної зброї КНДР можуть стати не лише причиною нестабільності і значної ескалації напруги в регіоні Північно-Східної Азії, але й негативно вплинути на загальносвітову систему безпеки", - йдеться у заяві.

Дипломати наголошують, що "Україна, яка добровільно відмовилася від власного ядерного потенціалу і суворо дотримується принципів ядерного нерозповсюдження, розцінює такі дії як неприйнятні і рішуче засуджує їх".

"Ми закликаємо всі заінтересовані держави докласти максимум зусиль для відновлення шестисторонніх переговорів, а керівництво КНДР – припинити проведення випробувальних вибухів ядерної зброї та інших ядерних вибухів і невідкладно відновити діалог з Міжнародним агентством з атомної енергії", - заявили у МЗС.

Як відомо, раніше головний центр спеціального контролю Національного космічного агентства України підтвердив проведення Північною Кореєю в понеділок чергового підземного ядерного вибуху.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...