Бойко слідом за Росією лякає, що Україна залишить Європу без газу

Середа, 27 травня 2009, 12:02

"Регіонал" Юрій Бойко звинувачує Кабінет Міністрів у маніпулюванні інформацією про фінансовий стан НАК "Нафтогаз України".

На думку Бойка, метою візиту до Москви голови правління "Нафтогазу України" Олега Дубини було отримання від російської сторони авансових платежів за транзит газу для забезпечення "Нафтогазом" закачування газу в підземні сховища.

Депутат вважає, що Дубина пред'явив російській стороні розрахунки, які свідчать про нездатність "Нафтогазу" розрахуватися за травневі поставки газу із власного виторгу, що спровокувало заяву "Газпрому" про стурбованість станом справ в "Нафтогазі".

"В уряду Тимошенко завжди кілька варіантів правди, у тому числі й щодо "Нафтогазу". Для "Газпрому" правда одна: не дасте авансу - не зможемо розрахуватися за газ. Для внутрішнього споживання в Україні правда інша: все прекрасно", - сказав Бойко, повідомляють Українські новини з посиланням на прес-службу депутата.

Він розділяє стурбованість російської сторони, оскільки, за його даними, недостатні запаси газу в ПСГ можуть призвести до недостачі продукції для повного забезпечення як внутрішнього ринку, так й європейських споживачів, а в умовах президентської кампанії українська влада не піде на обмеження поставок газу на внутрішній ринок і перекладе проблеми на плечі європейців.

Як відомо, "Газпром" прогнозує, що "Нафтогаз України" буде зазнавати труднощів з оплатою поставок імпортного газу за травень.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування