Тимошенко розчищає місця в уряді під "ширку"?

Четвер, 28 травня 2009, 08:17

Звільнення міністрів від "Нашої України" і президентської квоти можливо має на меті звільнити потенційні посади для широкої коаліції Партії регіонів і БЮТ, вважає політолог Вадим Карасьов.

Про це він заявив напередодні ввечері в ефірі 5 каналу.

Також політолог висловив припущення, що таким чином "прем’єр-міністр концентрує всю владу в своїх руках".

"Є реальний скандал у Франкфурті-на-Майні (за участі голови МВС Юрія Луценка), і є надумані скандали, які використовує керівництво уряду з певних причин", - сказав Карасьов.

"Потрібно в ситуації передкатастрофічного економічного стану шукати винних. Олігархів чіпати перед виборами не можна, і вже на цих виборах тема боротьби з олігархами не буде модною. А потрібно щоб був винний. Це чиновники, носії шкур, про які вже говорила Тимошенко", - зазначив він.

"З цього приводу формується нова стратегія КРУ. Це така ревізійна опричнина прем’єр-міністра. Цікаво подивитися, що надумані скандали стосуються більше міністрів або від "Нашої України", або від президентської квоти", - наголосив політолог.

"Якщо взяти скандал з Єхануровим – Тимошенко обіцяла перехід на контрактну армію, її немає. Винен міністр. Все, знімається питання передвиборчих обіцянок, їх реалізація", - сказав Карасьов.

Він вважає, що "скандалом з Єхануровим виводять з гри другого міністра президентської квоти, а відповідно, і самого президента". "І політична система трансформується у прем’єрську...Не беруть нових міністрів – ну і не потрібно. Будуть перші заступники міністрів", - зазначив експерт.

Крім того, коментуючи указ президента про звільнення заступника голови секретаріату президента Романа Безсмертного, він сказав: "Звільнений з переходом на партійну роботу. Він пішов працювати в "Нашу Україну" і відновлювати політичну силу "НСНУ".

Карасьов вважає, що Безсмертний "сконцентрується на партійному будівництві, а Віра Ульянченко (голова секретаріату президента) буде курувати цей процес, але не керувати".

Як відомо, раніше у парламенті були зареєстровані проекти постанов про звільнення міністра оборони Юрія Єханурова і віце-прем’єра Івана Васюника.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування