В ООН спростовують, що піддалися на шантаж Росії

П'ятниця, 29 травня 2009, 11:48

Генеральний секретар ООН Пан Гі-Мун "категорично спростував" заяву посла Грузії в ООН про те, що секретар підкорився "російському шантажеві" і змінив текст своєї останньої доповіді по Абхазії.

"Сама заява викликає більше жалю", - говориться в заяві Генерального секретаря ООН від 28 травня, передає Civil Georgia.

"Під час підготовки цієї доповіді Генеральний секретар основну увагу приділив тому, що всі зацікавлені сторони повинні підключитися до рішення питань, і конкретно, у розробку тих механізмів, що створили би гарантії безпеки в цьому проблемному регіоні", - заявив Пан Гі-Мун.

"Прийняття такого заголовка (доповіді) ставило метою запобігання непотрібної політизації дебатів між членами Ради Безпеки", - говориться в заяві.

"Генеральний секретар спростовує які-небудь припущення з приводу того, що мала місце яка-небудь погроза на його адресу в зв'язку з цим", - сказано в повідомленні.

Посол Грузії в ООН Олександр Ломаія заявив 27 травня на проведеній у Нью-Йорку прес-конференції, що Росія пригрозила блокувати резолюцію Ради Безпеки ООН по Місії спостерігачів ООН, якщо формулювання резолюції не буде змінено.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування