"BILD" ВИЛУЧИВ СТАТТІ ПРО ЛУЦЕНКА І СПРОСТУВАВ ОДНЕ РЕЧЕННЯ

Середа, 10 червня 2009, 16:11

Німецьке видання "Bild" вилучило зі свого сайту матеріали про інцидент у франкфуртському аеропорту за участі міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та опублікувало спростування його сина на інформацію про виявлення в його крові алкоголю в 3 проміле.

Член "Народної самооборони" Катерина Лук'янова назвала вилучені статті "Bild" наклепницькими і заявила, що виконання газетою рішення суду "зайвий раз підтверджує замовницький характер публікації у цій бульварній газетці".

"Те, що представники газети та електронного видання "Bild" після судових рішень шукали будь-яких зачіпок, аби уникнути публікації спростування, є не стільки бажанням зберегти обличчя видання перед очима читачів, як сподіванням на те, що організатори цієї провокації проти Юрія Луценка захистять газету своїм авторитетом", - заявила вона.

"Цього не сталося. А значить, справжнє джерело витоку пліток про Юрія Луценка вирішило за краще залишитися невідомим", - додала депутат.

За словами Лук'янової, депутати "Народної самооборони" мають намір поставити питання про припинення діяльності двох тимчасових слідчих комісій, що були створені для розслідування обставин інциденту за участі Луценка.

Також у повідомленні "Народної самооборони" зазначається, що 6 червня 2009 року згідно рішення судової палати у справах преси земельного суду Берліна "Bild" опублікував спростування на раніше розміщені матеріали про інцидент за участю Юрія Луценка.

Насправді на сайті "Bild" опубліковано не спростування видання, а спростування сина міністра внутрішніх справ Олександра Луценка:

"Bild" словами Олександра Луценка спростував лише одне речення

На сайті "Bild" від 5 травня 2009 року під заголовком "Надто п'яний! Капітан "Lufthansa" не пустив міністра" на мою адресу було розповсюджено недостовірні дані.

Щодо мене та інциденту в аеропорту у Франкфурті-на-Майні, де я з батьком отримали заборону з боку "Lufthansa" на здійснення замовленого польоту до Південної Кореї, було написано: "У 19 відділку він дихнув і вимірювання показало 3 проміле".

Для цього пояснюю: це твердження не відповідає дійсності. Я не проходив тест на вимірювання вмісту алкоголю і в мене не було "3 проміле".

Київ, 15 травня 2009 року. Олександр Луценко.

Жодних спростувань щодо самого інциденту, поведінки міністра Юрія Луценка, його сина та інших членів української делегації під час затримання поліцією, на сайті не опубліковано. Водночас всі матеріали з сайту справді вилучено.

Раніше у матеріалі про інцидент в аеропорту видання написало, що "українці вчинили сварку із правоохоронцями, грубо лаялися, кидали у них своїми мобільними телефонами і билися". Поліції довелося викликати підкріплення і застосувати силу. Особливо агресивно поводився син міністра. Усі ці дані німецька газета не спростовує.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування