Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко: "Я готова була поступитися амбіціями"

Четвер, 11 червня 2009, 22:40

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що готова була поступитися своїми президентськими амбіціями заради об'єднання політичних сил у парламенті.

Про це вона сказала в інтерв’ю 5 каналу у четвер ввечері.

"Я особисто і наша команда заради єднання навколо подолання кризи і захисту країни, заради логічних і розумних змін до Конституції готові були вкотре поступитися своїми амбіціями, в тому числі, президентськими", - наголосила прем’єр.

"Я не один раз демонструю, що служіння країні для мене вище, ніж будь-які посади, ніж будь-які найвищі президентські амбіції. Я це продемонструвала у 2004 році, коли єдино підтримала Ющенка і не пішла на виборчу кампанію, і зараз я можу продемонструвати те ж саме заради України, і я хотіла це робити", - сказала вона.

Тимошенко заявила, що під час переговорів з Партією регіонів щодо внесення змін до Конституції "інша сторона наполягала на певних гарантіях, що президент гарантовано буде від їх команди".

"Тобто, або вибори президента в парламенті, коли ми з цим не погодилися, нам запропонували обмеження вікового цензу для президента на рівні 50 років", - зазначила прем’єр.

"Можу сказати, що я ніколи не змогла би погодитися, я йому це одразу сказала, на обмеження віку президента п’ятидесятьма роками. Тоді потрібно було ще вказати, що і зі зростом не менше 180 сантиметрів, і вагою не менше 100 кілограмів, і обов’язково той, хто народився в Єнакієво і без коси", - сказала вона.

Також коментуючи заяву депутата Ганни Германи про те, що Янукович був за кордоном у той день, коли він нібито виступив з ініціативою 50-річний ценз, Тимошенко сказала: "Він від’їхав за кордон одразу після нашої розмови".

"Ми з ним вранці зустрілися, ми говорили з ним віч-на-віч. Ця розмова була якраз про формат виборів президента і після нашої розмови він поїхав, я не знаю куди, але він поїхав у відрядження", - повідомила прем’єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування