Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин про коаліцію: не можна зруйнувати те, чого немає

Неділя, 14 червня 2009, 19:51

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що ніяких офіційних звернень про вихід з існуючої коаліції від депутатів не надходило.

Про це він сказав в ефірі телеканалу ICTV коментуючи питання, чи зруйнує коаліцію вихід з неї депутата від НУ-НС Олександра Омельченка.

"Не можна зруйнувати те, чого по суті справи немає. Мене не цікавить, хто вийшов. Офіційно ніяких звернень поки немає", - зазначив спікер.

"Я вважаю, що це неприпустимо, щоб кожному депутату дати під патронат одного міністра. А в нас так – один голос – одна кадрова вимога. Цього не буде. Якщо хтось хоче вийти, то він має зрозуміти, що він вийде не з коаліції, він вийде з парламенту, і більше в нього ніколи не повернеться", - сказав Литвин.

Також, коментуючи заяву секретаря РНБО Раїси Богатирьової про необхідність проведення дострокових парламентських виборів до президентських, він зазначив: "Не варто було б і коментувати, якби не було зрозумілим і очевидним, що у цих словах закладена позиція глави держави".

"Коли нарікати на те, що у парламенту низький авторитет, треба подивитися, у кого ще нижчий авторитет. Можливо, треба запропонувати зовсім інший алгоритм дій щодо дострокових виборів", - вважає він.

Крім того, Литвин вкотре висловив сподівання, що на наступному тижні Верховна Рада призначить дату президентських виборів.

Спікер переконаний, що вибори мають бути призначені на 17 січня 2010 року. "Все інше – імпровізації і фантазії", - вважає він.

"Нинішні лідери майбутньої президентської кампанії будуть робити все, щоб якось наблизити дату президентських виборів, бо вони розуміють, що кожен день для них – це втрата рейтингу", - зазначив Литвин.

На питання, чи буде він балотуватися на пост президента, спікер сказав: "Після визначення дати президентських виборів я з цього приводу зроблю відповідну заяву".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...