Майже 100 мільйонів на Раду і депутатів протягнув Литвин - Ляшко

Вівторок, 16 червня 2009, 12:24

Пропозицію про збільшення видатків на Верховну Раду на 97 мільйонів гривень за рахунок коштів, що мають надійти до держбюджету від збільшення акцизу на пиво, висловив голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Про це розповів член фракції БЮТ Олег Ляшко із посиланням на слова присутніх на погоджувальній раді, де обговорювалося це питання, повідомляє УНІАН.

Він ще раз нагадав, що 3 червня парламенту для розгляду був запропонований урядовий законопроект про внесення змін до закону про держбюджет, у якому, зокрема, передбачалися витрати на інсулін, на водовідведення у Львові, на реконструкцію Шевченківського музею.

За словами Ляшка, у такому варіанті законопроект не стали ставити на голосування і після наради керівників фракцій у голови Верховної Ради, вирішили поставити на голосування цей законопроект, внісши при цьому витрати на фінансування ВР у сумі 97 млн. грн., зокрема 20 з них - на придбання житла народним депутатам.

"Я не був присутній на тому засіданні ради керівників фракцій. Але ті, хто там був, мені повідомили, що саме Володимир Литвин поставив питання про необхідність збільшення видатків на Верховну Раду, і всі присутні з цим погодилися", - заявив Ляшко.

Депутат звернув увагу на те, що 2 червня фракція Партії регіонів не голосувала за розгляд законопроекту про внесення змін до бюджету.

"І лише 3 червня, після погоджувальної ради, ця фракція погодилася голосувати за цей законопроект", - наголосив Ляшко.

"Тож я роблю висновок, що фракція Партії регіонів не заперечувала проти збільшення видатків на Верховну Раду, бо ж із них 20 мільйонів планували витратити на придбання житла для депутатів", - пояснив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування