Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Висування Вінського у президенти - "плід фантазій" оточення Тимошенко?

Середа, 17 червня 2009, 09:18

Депутат Геннадій Задирко категорично спростовує інформацію прем'єра Юлії Тимошенко про те, що частина депутатів БЮТ хочуть бачити президентом міністра транспорту та зв'язку Йосипа Вінського.

Про це він заявив у коментарі газеті "Комерсант-Україна".

А нібито намір міністра брати участь у виборах глави держави Задирко назвав "плодом фантазії людей, які оточують Юлію Володимирівну".

Депутат упевнений, що зараз розгортається планомірна кампанія з дискредитації не тільки голови Мінтрансу, але й його самого, і викликана вона тим, що він і Вінський виступали проти коаліції Партії регіонів і БЮТ.

"Йде відкрита дезінформація! Ще одне підтвердження цього: щоб мене дискредитувати, починають розповідати, що в Мілані моя дружина в п'яному вигляді вкрала спідню білизну", - обурено заявив Задирко.

"Це вже виходить за рамки всіх етичних і моральних норм. Почалася системна травля мене й моєї родини в інтернеті. Знаю, що в блоці цим напрямком займався Олександр Валентинович (перший віце-прем'єр Олександр Турчинов), без його рішення нічого не робиться", - заявив він.

У прес-службі першого віце-прем'єра, коментуючи це, сказали: "Подібні заяви свідчать про те, що пан Задирко сам виконує чиєсь політичне замовлення".

Заступник голови фракції БЮТ Богдан Губський, у свою чергу, заявив: "Деякі депутати вважають, що якщо вони опинилися в парламенті, то це їхня заслуга! Депутати, які входять у нашу фракцію, зобов'язані виконувати її рішення. Якщо депутат не хоче їх виконувати, то у нього є простий спосіб заявити про це - скласти депутатські повноваження. Так само, як і міністр в уряді не може публічно висловлювати свою незгоду з позицією прем'єра".

Втім, поки що про будь-які рішучі дії в напрямку розриву відносин із БЮТ ні Вінський, ні Задирко говорити не хочуть.

"Мої принципи вищі за посади і крісла", - зазначив на прес-конференції Вінський, давши зрозуміти, що готовий покинути посаду голови Мінтрансу. Він запевнив, що не має наміру балотуватися в президенти, спростовуючи твердження Тимошенко.

При цьому інформацію прем'єра у вівторок побічно підтвердив заступник гендиректора ДП "Укрпошта" Олександр Кухарець: він повідомив, що Задирко підготував проект змін у фінансовий план підприємства, яким передбачається збільшення витрат на рекламу з 85 тис. грн до 2 млн грн. - на листівках із рекламою послуг "Укрпошти" нібито повинен бути зображений Вінський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...