Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" просять Захід захистити українських журналістів від Тимошенко

Понеділок, 22 червня 2009, 16:59

Партія регіонів звертається до міжнародної спільноти і організацій з захисту журналістів з закликом захистити свободу слова в Україні від втручань уряду у діяльність преси.

Про це сказано у заяві Партії регіонів у відповідь на звинувачення БЮТ на адресу телеканалу "Інтер" в "інформаційній диверсії проти Української держави".

"Ми звертаємося до всіх небайдужих українців, до світової спільноти, до дипломатичних представництв, до організації "Репортери без кордонів" з проханням захистити свободу слова в Україні від цинічних намагань уряду взяти незалежну пресу під свій контроль", - йдеться у ній.

Партія регіонів також пропонує запровадити мораторій на втручання влади в політику медій щонайменше на період виборчої кампанії.

"Чергова заява БЮТ, в якій містяться нові нападки на непідконтрольний владі незалежний телеканал "Інтер" – це лише ще одне підтвердження того, що ця політична сила та її лідерка так нічого і не збагнули в суті свободи слова, в стандартах незалежної журналістики", - вважають "регіонали".

Вони також заявляють, що прем’єр Юлія Тимошенко "публічно вказувала журналістам, коли ввімкнути, а коли вимкнути телекамери".

"Відомі випадки, коли вона вичитувала власникам каналів за той чи інший журналістський сюжет, який їй не сподобався. Ні для кого не секрет, що на її прес-конференціях всі запитання замовлені і суворо контролюються, і так далі", - йдеться у заяві.

"Відомий факт, коли Тимошенко замовляє собі ефіри і призначає собі опонентів, а у випадку, якщо канал не погоджується на такі її умови – вона просто не приходить у студію, вишукуючи різні причини", - додають "регіонали".

На їхню думку, зараз йдеться "про рішуче і наполегливе намагання БЮТ і лідерки цієї політичної сили за будь-яку ціну взяти під контроль ті засоби масової інформації (аж до вживання рейдерських атак), які не є ручними для Тимошенко".

"А особливо – найпопулярніший в країні телеканал "Інтер", який БЮТ намагається дискредитувати, розпочавши цинічну і брудну кампанію проти каналу і всього журналістського колективу", - заявляють у Партії регіонів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування