Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко готовий віддати своє крісло

Вівторок, 23 червня 2009, 22:33

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко готовий піти у відставку, якщо парламент прийме відповідне рішення.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"Будь-яка посада тимчасова, і я готовий її залишити після відповідного юридичного рішення", - зазначив міністр.

Луценко нагадав, що у парламенті створена слідча комісія, яка розслідує інцидент за його участі в аеропорту Франкфурта-на-Майні.

"Парламент створив слідчу комісію, яка вивчає ситуацію. Якщо її дослідження завершиться, парламент буде мати змогу проголосувати відставку або невідставку Луценка. Я готовий до будь-якого розвитку подій", - сказав міністр.

"Не готовий лише поступатися принципами. Ціною міністерського крісла мені прогинатися і ламати себе непристойно", - вважає він.

Міністр наголосив, що службове розслідування Кабміну щодо цього інциденту не виявило порушення Луценком українського законодавства.

"Моїм опонентам конче необхідно зняти Луценка, бо, по-перше, попереду вибори, по-друге, спина дуже покривається потом, бо дуже часто міліція виходить все ближче і ближче до їх правопорушень", - сказав він.

"Якби у міністра внутрішніх справ, в сучасному стані країни, було мало ворогів – це було б ознакою аморальності самого Луценка. У мені досить дуже впливових і сильних ворогів, і я цим пишаюся. Це означає, що я принциповий міністр, який не збирається грати у піддавки", - вважає Луценко.

Крім того, коментуючи відставку міністра транспорту Йосипа Вінського, він сказав: "Це знакове голосування у Верховній Раді, так і має бути. Прем’єр, згідно закону, має вносити подання про призначення та звільнення міністрів".

"З політичної точки зору я завжди був противником поливання брудом потім, коли факт відставки звершився, або він завтра має бути, і посадовець розповідає, як він мучився, боровся, як йому не дали зробити те, чи інше", - сказав Луценко.

"Мені в цій історії більше за все не подобається те, що Вінський, висуванець БЮТ, не в ході виконання своїх обов’язків публічно робив ті чи інші зауваження, а зробив це опісля, як ображений хлопчик", - зазначив голова МВС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування