Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин: уряд Януковича був краще за уряд Тимошенко

Четвер, 25 червня 2009, 22:36

Професійний рівень попереднього складу уряду був вищий, ніж у чинного Кабміну, вважає спікер Володимир Литвин.

Про це він заявив в ефірі Першого національного.

"Очевидно, що ряд міністрів, навіть більшість міністрів, явно "не тягнуть", і за професійним рівнем підготовки поступаються попередньому складу уряду. Це треба визнати", - сказав Литвин.

Також, спікер переконаний, що розпуску Верховної Ради не буде.

"Є палке бажання (розпустити парламент), але під це бажання треба мати певні можливості, а точніше кажучи мозок, щоб спланувати і здійснити відповідну роботу", - наголосив він.

Коментуючи інформацію про те, що з'їзд партії Наша Україна, який відбудеться у суботу, може закликати депутатів від цієї партії вийди з існуючої коаліції, а міністрів від НУ-НС залишити Кабмін, Литвин сказав: "Політичне рішення, якщо воно буде прийнято на з'їзді Нашої України, залишиться політичним рішенням".

"Політичних самогубць серед міністрів і серед депутатів не так багато, бо це буде не вихід з уряду чи коаліції, а вихід з політичного життя тих людей, які чинять такі кроки", - зазначив він.

Також спікер вважає "торгівлею повітрям" рішення Верховної Ради про прийняття за основу змін до бюджету щодо підвищення прожиткового мінімуму, які ініціювала Партія регіонів.

Крім того, коментуючи заяву президента Віктора Ющенка, у який він закликав Литвина допомогти у прийнятті рішення про скасування депутатської недоторканості, спікер заявив, що у законопроекті Ющенка про внесення змін до Конституції "як раз присутня депутатська недоторканість".

"Якщо президент хотів це зробити, то міг би у своєму законопроекті запропонувати таку новацію", - вважає спікер.

"Звернення до голови Ради – це рівнозначно зверненню до небесної канцелярії, оскільки при всьому моєму бажанні, треба внести зміни до Конституції. І моїх титанічних зусиль на даному моменті, якщо не буде підтримки БЮТ і фракції Партії регіонів, буде недостатньо", - сказав він.

Крім того, спікер заявив, що у п'ятницю Верховна Рада прийме рішення про створення слідчої комісії з приводу інциденту у Кіровоградський області за участі депутата від БЮТ Віктора Лозинського, в результаті якого загинула людина.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування