Ющенко порівняв кіровоградське вбивство зі справою Гонгадзе

П'ятниця, 26 червня 2009, 14:16

Президент Віктор Ющенко звернувся до членів Ради нацбезпеки і оборони із пропозицією винести на наступне засідання питання про вбивство Валерія Олійника.

Про це він заявив, відкриваючи засідання Ради національної оборони і безпеки, повідомляє прес-служба президента.

"Я хочу винести на розгляд РНБО це питання. Так ми домовилися з прокуратурою, із МВС, СБУ, щоб ми постійно інформували громадськість про те, як реагує правоохоронна система, судова система на загрози правопорядку і законності, які сконцентровані в цьому інциденті", - наголосив Ющенко.

Він також сказав, що інцидент в Кіровоградській області нагадує йому вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

"Обставини (кіровоградського інциденту) дискредитують українську владу, роблять цей випадок цинічним й нахабним. А якщо звернути увагу на дії Міністерства внутрішніх справ та його підрозділів, підрозділів прокуратури по відношенню до мами убитого і на поводження з тілом, мені це нагадує вбивство Гонгадзе", - сказав Ющенко.

Він також обурений залякуванням місцевого населення у зв'язку з цією подією, а також діями влади.

"Це їхня відповідальність за ситуацію, що склалася в районі. Люди слова не могли сказати, тому що приїжджає з Києва народний депутат від БЮТ, а поруч з ним паханом працює начальник РВВС і керівник районної прокуратури", - сказав Ющенко.

"Весь район заляканий! Мама не може сказати те, що хоче про історію вбивства рідного сина. Тіло помите, рани зашиті, вирізані частини, які не повинні дійти до слідства", - обурився президент, повідомляє Ліга.net.

Ющенко вважає, що все це повинно стати "тестом" для міністра внутрішніх справ, генпрокурора і влади в цілому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...