Про газові переговори домовились помовчати

Понеділок, 29 червня 2009, 19:45

Наступна зустріч Європейської комісії, міжнародних фінансових інституцій, представників "Газпрому" і "Нафтогазу" відбудеться у найближчі тижні.

Про це повідомив уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

Перша зустріч, яка пройшла в понеділок у Брюсселі, дозволила сторонам обмінятися інформацією та думками щодо можливих варіантів вирішення питання про оплату Україною російського газу найближчим часом.

"Пройшли перші консультації, на яких сторони висловили свої позиції і обмінялися думками щодо можливих варіантів вирішення питання найближчим часом", - сказав він.

Соколовський повідомив про досягнуту домовленості провести наступну зустріч в найближчі тижні, однак час і місце ще не визначені.

"Сьогодні мова йде про те, що необхідний ряд уточнень, як з української сторони, так з європейської та банків. Мова йде про технічні речі, про узгодження деталей - це необхідний етап для ухвалення рішень", - підкреслив він.

Соколовський зазначив, що зустріч пройшла у конструктивному ключі.

"Поза сумнівів, я бачу настрій всіх сторін на позитив. З європейської сторони було чітко позначено, що добре, що ця розмова почалася зараз, а не пізніше, у грудні. Це дозволяє сподіватися, що в зимовий період не буде ніяких кризових явищ", - зазначив він.

За словами уповноваженого, всі сторони домовилися про те, що не будуть оприлюднювати конкретну інформацію до того моменту, поки не буде прийняте конкретне рішення.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування