Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лозінському допомагають "старі зв'язки в міліцейських колах"?

Понеділок, 20 липня 2009, 12:32

Слідство у справі про загибель Валерія Олійника за участю екс-депутата БЮТ Віктора Лозінського ведеться активно і прогрес помітний, заявляє заступник генпрокурора Віталій Щоткін.

"Про всі тонкощі ми, зі зрозумілих причин, говорити не можемо, але серйозні напрацювання є, слідчі й оперативники трудяться не покладаючи рук", - сказав він газеті "Сегодня".

"Думаю, рано чи пізно ми Лозінського відшукаємо. Тим більше даних про його виїзд за кордон немає. Не може бути, щоб людина нескінченно переховувалася в бункері чи ще десь і ніяк себе не виявляла", - додав Щоткін.

За його словами, кожен сигнал по "телефонах довіри" про можливе місцезнаходження екс-нардепа ретельно перевіряється, вживаються заходи оперативного реагування, і це, зрештою, дасть позитивний результат.

При цьому, за його словами, "у нас (слідства) достатньо сил і засобів, щоб самим вичислити, де ховається Лозінський, хто йому в цьому допомагає".

Після невдалої спроби впіймати Лозінського в Нікополі, слідча група розробила нову оперативну комбінацію і сподівається на те, що вона принесе свої плоди, повідомили інформовані джерела в ГПУ.

Разом із тим, члени слідчої групи відзначають, що успішно переховуватися Лозінському допомагають спеціальні знання, отримані під час навчання в школі міліції МВС СРСР.

"Якийсь час він служив оперуповноваженим карного розшуку, не на словах знайомий із досвідом і методиками роботи, та й старі зв'язки в міліцейських колах мають значення", - сказав на умовах анонімності співробітник СБУ.

Між тим, видання припускає, що Лозінський може переховуватися в п'ятьох напрямках:

- в Україні – у Голованівському районі Кіровоградської області, де є фешенебельний маєток у центрі Голованівська, охоронюваний мисливський будиночок у лісі й підземні катакомби; у Києві чи Київській області – на квартирах, особняках і дачних ділянках дружніх політиків, депутатів, бізнесменів та членів їхніх родин; у Херсоні чи Херсонській області – де в Лозінського залишилися старі зв'язки з часів навчання в середній школі міліції МВС.

- за кордоном – у Придністров’ї, Молдова, де, за деякими даними, проживають родичі й знайомі Лозінського, у тому числі його двоюрідна сестра; в Ізраїлі, Росії та інших країнах закордоння, де Лозінський неодноразово бував.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Цієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: