Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Докази провини Пукача зібрали ще в 2003 році

Середа, 22 липня 2009, 11:47

Екс-генпрокурор Святослав Піскун відзначає, що докази вини колишнього начальника Головного управління карного розшуку департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача в убивстві журналіста Георгія Гонгадзе були зібрані ще в 2003 році.

"Щодо нього у нас були абсолютні докази його провини, вони були зібрані слідчо-оперативною групою Генпрокуратури, Службою безпеки і МВС України. Я не хочу розповідати про матеріали слідства, не маю права, але повірте, що абсолютні докази його провини в убивстві Гонгадзе були зібрані ще в 2003 році", - заявив Піскун в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим, говорячи про замовників убивства журналіста, він сказав: "Це питання повинна вирішувати слідчо-оперативна група".

Піскун також зробив акцент на тому, що його звільнення з посади генерального прокурора було пов'язане саме з видачею ордеру на арешт Пукача.

"Інших приводів і передумов для мого звільнення тоді не було, і я розумію, що я був звільнений тільки після того, коли був арештований Олексій Пукач", - підкреслив він.

"Справа Гонгадзе тоді (у 2003 році) отримала новий поворот, і Пукач був першим з генералів, який був арештований нами у кримінальній справі про убивство Гонгадзе. Тому усім стало ясно, що справа одержить судову перспективу. Я думаю, моє звільнення було пов'язано саме з цим", - розповів екс-генпрокурор.

"Для мене дуже важливо, що зараз він усе-таки затриманий і буде арештований. Я тоді сказав, що рано чи пізно все одно правда восторжествує в справі Гонгадзе. Тому що ми розуміли, що це лакмусовий папірець демократичних змін у країні", - додав Піскун.

Він поздоровив оперативні служби з тим, що вони хоч і через 6 років, але затримали Пукача. "Я упевнений, що він буде засуджений і буде відбувати покарання за вчинений злочин", - наголосив Піскун.

Як повідомлялося, Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області було виявлене обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, могло належати журналістові.

У 2008 році троє колишніх співробітників департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України - полковники Валерій Костенко і Микола Протасов, майор Олександр Попович - були визнані винними в здійсненні убивства журналіста і засуджені до 12 (Костенко і Попович) і 13 рокам (Протасов) позбавлення волі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування