Російські броньовики у Севастополі ніхто не блокував - МВС

Четвер, 23 липня 2009, 20:19

МВС в Севастополі спростовує повідомлення російських ЗМІ, про те, що ДАІ Севастополя заблокувало виїзд із яхт-клубу Чорноморського флоту колони бронетранспортерів ЧФ РФ, що брали участь у генеральній репетиції параду з нагоди майбутнього Дня ВМФ.

Про це повідомила начальник відділу громадських зв`язків УМВС в місті Севастополі Рената Майборода.

"Ніякої зупинки, або, тим більше, блокування колони бронетранспортерів міліцією не було", - зазначила вона.

"Після взаємного узгодження з владою командування ЧФ РФ із тим, щоб не створювати небезпеку руху транспорту й з метою збереження екології ухвалило рішення відправити бронетранспортери до місця постійної дислокації морським шляхом, на кораблі", – сказала вона.

Як повідомило джерело агентства УНІАН, близьке до штабу ЧФ РФ, колона спочатку виїхала з розташування яхт-клубу, але відразу ж зупинилася, після того, як надійшла "внутрішня команда", очевидно, від Військової автоінспекції російського ЧФ РФ.

Джерело припускає, що "хтось дав таку команду ВАІ флоту, але це ніяк не українська влада".

За інформацією співрозмовника, російські бронетранспортери після висадки під час генеральної репетиції (під час репетиції й самого параду висадка бронетехніки проводиться посеред Севастопольської бухти з великого десантного корабля) попрямували, як це робиться всі роки, в 57-й яхт-клуб ЧФ РФ.

"Які насправді в російських військових були плани – зробити марш по вулицях міста в район бухти Козача, до місця постійної дислокації, що останніми роками зустрічало неприйняття в української влади, або повернути бронетранспортери назад на кораблі – поки невідомо", - повідомило джерело.

Як відомо, російське інформаційне агентство ІТАР-ТАСС повідомило, що в Севастополі українська влада затримала колону бронетранспортерів Чорноморського флоту, що брали участь у репетиції параду, який відбудеться 26 липня з нагоди Дня ВМФ Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...