Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія обіцяє відповісти на висилку дипломата з України

П'ятниця, 24 липня 2009, 21:15

Глава МЗС РФ Сергій Лавров назвав "чистої води провокацією" оприлюднення інформації про висилку одного російського дипломата з Києва та двох дипломатів з Тбілісі і попередив про заходи у відповідь.

Про це він сказав журналістам по дорозі із Бангкока у Ханой.

"І наші українські, і грузинські колеги вирішили приурочити оголошення про те, що вони когось просять виїхати, до візиту віце-президента США у Київ та Тбілісі (віце-президента США Джо Байдена)", - сказав міністр.

"Нам ні в одному, ні в іншому випадку незрозуміло. В обох випадках немає ні найменших підстав, щоб такі заходи вживалися. Дипломатія - мистецтво взаємне, тому подібні заходи без відповіді не можуть залишатися", - зазначив Лавров.

"Дуже шкодую, що дана ініціатива зроблена в момент, коли намічалися позитивні зрушення в атмосфері у регіоні, в цілому в Європі", - сказав він.

За словами міністра, у Москві думали, що ця атмосфера, в тому числі після російсько-американського саміту, допоможе налагоджувати відносини.

"Але, мабуть, комусь хочеться, щоб все було як є. Була зроблена чистої води провокація. Це сумно і печально. Наводить на думку про те, що для нормалізації відносин треба чекати, коли рішення будуть приймати відповідальні люди", - сказав він.

Як відомо, раніше у ЗМІ зявилася інформація про те, що за вимогою українського МЗС раднику російського посольства Володимира Лисенка, який працює в Севастополі, запропоновано залишити територію України до 29 липня.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...