Російський дипломат, якого видворяють, покидає Україну

Вівторок, 28 липня 2009, 08:51

Радник посольства Росії в Україні Володимир Лисенко, якого влада України видворяє з країни, у вівторок їде з Києва.

"Я завтра їду в Москву", - сказав Лисенко "Інтерфаксу-АВН" напередодні.

Причини свого від'їзду він не став коментувати.

На запитання, як він оцінює перспективи недопущення конфліктних ситуацій, які час від часу виникають у командування Чорноморського флоту з українською владою, Лисенко відповів:

"Російська сторона завжди закликала українську сісти за стіл переговорів і обговорювати будь-якої складності питання. Ми сподіваємося, що наш заклик усе ж таки буде почуто".

При цьому він зазначив, що "розв’язувати ті чи інші конфліктні ситуації потрібно не на вулиці, а за столом переговорів".

Раніше повідомлялося з посиланням на джерела, що український МЗС зажадав, щоб Лисенко, який курує питання Чорноморського флоту, до 29 липня покинув Україну.

За інформацією українських джерел, Лисенко, який завершує термін перебування в Україні, не буде оголошений персоною нон грата.

У свою чергу, голова МЗС РФ Сергій Лавров назвав раніше "чистої води провокацією" оприлюднення інформації про висилку російського дипломата з Києва і попередив про відповідні заходи. "Дипломатія - мистецтво взаємне, тому подібні заходи без відповіді не можуть залишатися", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування