Генпрокуратура думає, чи усувати слідчих у справі Гонгадзе

Четвер, 30 липня 2009, 09:30

Генеральний прокурор у четвер має винести постанову про задоволення чи відхилення клопотання Мирослави Гонгадзе щодо відводу слідчої групи у справі вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Керівник прес-служби Генеральної прокуратури Юрій Бойченко підтвердив, що Генпрокуратура отримала заяву від захисника постраждалої сторони Валентини Теличенко.

"Відповідно до статті 60 Кримінально-процесуального кодексу генпрокурор протягом 24 годин повинен винести постанову про задоволення її клопотання чи відмову в задоволенні", - сказав він газеті "Комерсант-Україна".

При цьому Бойченко зазначив, що в клопотанні, переданому Теличенко, "немає жодного аргументу, який став би приводом для такого рішення".

Він також висловив сумнів у тому, що адвокат може "брати на себе відповідальність давати оцінку діяльності слідчої групи і заступника генпрокурора".

А щодо прагнення вдови Георгія Гонгадзе провести міжнародну експертизу фрагментів черепа, які були знайдені напередодні недалеко від села Сухоліси Київської області і могли належати убитому журналісту, Бойченко обурився:

"У Генпрокуратури немає підстав не довіряти українським судмедекспертам. Чому потрібно висловлювати сумніви у їхньому професіоналізмі?".

За його словами, проведення такої експертизи займе близько трьох тижнів - максимум місяць.

Коментуючи заяву майора Миколи Мельниченка, що в разі усунення від розслідування "справи Гонгадзе" чинної слідчої групи він припинить співпрацю зі слідством, Бойченко визнав: "Факт той, що він останнім часом активно співпрацює з оперативно-слідчою групою у справі про вбивство Георгія Гонгадзе", - цитує Радіо "Свобода".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...