Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москва каже, що у Києва непрофесійні провокації

Четвер, 30 липня 2009, 18:37

Глава МЗС РФ Сергій Лавров назвав безпрецедентної провокацією рішення Києва про дострокове припинення діяльності двох російських дипломатів в Україні.

"Це безпрецедентна для наших відносин провокація. Це провокаційний крок, на який ми відповіли дзеркально", - сказав Лавров у четвер у Душанбе російським журналістам.

Як зазначив російський міністр, "це дуже смішна історія - частково".

"Нам сказали, що два дипломати мають виїхати, сказали, що не хочуть давати про це інформації, але вона одразу ж з'явилася в пресі. Ми змушені були це коментувати і сказати, що два українських дипломата такого ж рівня, що і наші співробітники, мають залишити Росію", - розповів Лавров.

Потім, за словами глави МЗС РФ, "українці сказали, що другий російський дипломат може залишитися".

"Несерйозно це все, непрофесійний підхід. Якщо вже вирішили провокацію влаштовати, і навіть до кінця довести не можуть", - зазначив Лавров. "Дивно це і сумно", - додав міністр.

За його словами, ніяких фактів, які свідчать про те, що російські дипломати, яким було запропоновано покинути Україну, займалися діяльністю, несумісною з дипстатусом, Москві пред'явлено не було.

"Ніяких фактів пред'явлено не було, їх просто не існує, я це твердо знаю", - заявив Лавров.

Як повідомив міністр, російським дипломатам "інкримінується, що вони підтримують контакти з неурядовими організаціями в Україні, які розвивають російсько-українські відносини у позитивному ключі".

"Якщо вважати несумісними зі статусом дипломата подібні контакти з будь-якими легітимними політичними силами, які не є підпільними і відкрито діють на Україні, то саме до таких оцінок можна застосувати прикметник "махровий", - сказав Лавров.

Так він прореагував на заяву екс-глави МЗС України Володимира Огризка, який заявив, що Росія у цьому конфлікті діє "махровими радянськими методами".

Як зазначив Лавров, "співробітники інших держав не виходять з прийомних органів державної влади та неурядових організацій на Україні, деякі з яких самі і створюють". "І нічого, залишаються немахрових", - додав міністр.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування