Адвокат Гонгадзе заявляє про тиск з усіх сторін

П'ятниця, 31 липня 2009, 13:08

Представник вдови журналіста Георгія Гонгадзе Мирослави Валентина Теличенко заявляє про політичний тиск на слідчу групу.

Про це вона сказала на прес-конференції у п’ятницю.

"Президент говорить, що щодня контролюватиме слідчу групу. Я вважаю, що це була поспішна і надто категорична заява, яка ставить під тиск слідчу групу", - сказала адвокат.

"(Прем’єр) Тимошенко розповідає про те, що вона здивована затриманням Пукача – це є політичний тиск чи не є політичний тиск? Всі вони кандидати на вибори", - наголосила Теличенко.

"(Міністр внутрішніх справ) Луценко розповідає про участь МВС у затриманні Пукача. У перемоги завжди багато батьків, а поразка – завжди сирота", - сказала вона.

"Ми весь час говоримо про причетність Литвина до справи, яку, поки не буде закінчено слідство, не можна ні спростувати, ні підтвердити. Я вам не можу сказати: причетний чи не причетний Литвин до замовлення вбивства, тому що це має сказати слідство", - зазначила Теличенко.

Вона наголосила, що політичний тиск у справі Гонгадзе був завжди й нікуди від нього не подітись.

"Я маю велике співчуття до будь-кого, хто працює або працюватиме у слідчій групі", - сказала адвокат.

Водночас, Теличенко зазначила, що за наявності професійного рівня слідчих, попри політичний тиск, можна знайти замовників убивства і довести справу з обвинуваченням замовників до суду.

Адвокат іще раз наголосила, що приводом для заяви про відвід слідства стало порушення законодавства при першому допиті обвинувачуваного у вбивстві екс-генерала Олексія Пукача.

"Якщо ми починаємо з порушення КПК, то чому я маю сподіватися, що це – перше і останнє порушення?", - зазначила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування