Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС Росії вирішив дещо згладити заяву Медведєва

Вівторок, 11 серпня 2009, 11:33

У МЗС Росії закликають не драматизувати ситуацію навколо відстрочки приїзду нового посла РФ в Україну.

Про це повідомив у вівторок заступник глави МЗС Росії Григорій Карасін, передає РИА Новости.

За словами Карасіна, у посланні президента РФ дається характеристика тим складностям, з якими в російсько-українських відносинах доводиться зіштовхуватися в останні роки.

"Ці складності носять системний характер. Послання направлене на те, щоб українська сторона теж перейнялася заклопотаністю, і можна було разом виправити всі ці недоліки", - сказав він.

"Що стосується останнього інциденту і прийнятого Україною абсолютно неспровокованого і недоречного рішення про те, щоб вислати двох старших дипломатів РФ - це, звичайно, сильно отруїло атмосферу наших двосторонніх відносин", - сказав Карасін.

"Президент прийняв рішення відкласти приїзд в Україну нового посла, а терміни будуть визначені пізніше з урахуванням реального розвитку російсько-українських відносин", - нагадав дипломат.

Відповідаючи на питання, чи може приїзд нового посла РФ у Київ відбутися лише після президентських виборів, що в Україні відбудуться в січні 2010 року, Карасін зазначив, що "це надмірно трагічна тональність".

"На мій погляд, я б не став інтерпретувати це однозначно. Це ваші аналітики далеко йдуть", - сказав він.

Як заявив заступник голови МЗС РФ, для нормалізації відносин українській стороні потрібно "просто в нормальному, добросусідському і конструктивному ключі розглядати всі існуючі питання".

"А таких питань - маса. Деякі з них вирішуються, але інші штучно заганяються в тупик. Це і гуманітарний блок питань, це і загальна орієнтація на вступ у НАТО, це і складності штучні з приводу використання газотранспортної системи", - сказав він.

"Це і некрасиве ставлення до наших російських бізнесменів і інвесторів. Учитися потрібно в нашого патріарха, який приїхав в Україну з любов'ю і добром, і як показують підсумки його візиту, цим добром зміг розвернути суспільну думка в напрямку більш конструктивного настрою в двосторонніх відносинах", - сказав заступник міністра закордонних справ Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування