Кремль: заява Медведєва не розриває відносини з Україною

Вівторок, 11 серпня 2009, 12:51

Рішення Росії не направляти свого нового посла в Україну не розриває і не заморожує дипломатичні відносини з Києвом.

Про це заявив у вівторок помічник президента Росії Сергій Приходько.

"Ні про який розрив дипломатичних відносин і про заморожування мова йти не може", - сказав він на питання журналістів у зв'язку з останнім рішенням президента Дмитра Медведєва.

"Мова йде про те, що у своєму посланні президент РФ Дмитро Медведєв, звертаючись до свого колеги пана Ющенка, висловив глибоку стурбованість російського керівництва і громадян нашої країни тим станом і рівнем російсько-українських відносин, насамперед політичних, які склалися в результаті цілеспрямованих дій політичного керівництва України", - сказав Приходько.

Він також назвав рішення українського керівництва про висилку двох російських дипломатів з України апофеозом антиросійської політики української влади.

"Це кричущий, безпрецедентний крок в історії взаємин держав на просторі колишнього СРСР, у рамках СНД, нічим не мотивована провокаційна дія стосовно російських диппредставительствам", - сказав Приходько.

За його словами, в останні роки політичне керівництво України взяло курс по суті на згортання взаємовигідного, відкритого і рівноправного співробітництва з нашою країною.

"Ставиться під питання не тільки доцільність багатьох проектів у торгово-економічній сфері. Ставиться під питання взагалі доцільність, я б сказав, збереження довіри і поваги двох народів. Ставляться під питання підсумки багатьох історичних подій, часом дуже трагічних - у маю на увазі Другу світову війну, спільну боротьбу нашого народу проти фашизму", - сказав помічник президента РФ.

За його словами, керівництво України також ставить під питання багато більш віддалених історичних подій і їхнє значення для формування духовної близькості і спільності російського й українського народів, події, що завжди були надбанням російського й українського народів.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування