УЛЬЯНЧЕНКО: ЗА ЛОГІКОЮ МЕДВЕДЄВА РОСІЙСЬКИЙ ГАЗ НАЛЕЖИТЬ УКРАЇНІ

Середа, 12 серпня 2009, 11:10

В партії "Наша Україна" здивовані тезисом російського президента Дмитра Медведєва про єдину для України і Росії газотранспортну систему.

Про це йдеться в заяві голови політради Нашої України, глави секретаріату президента віри Ульянченко, текст якої наводить прес-служба партії.

"Не може не викликати здивування теза, викладена в зверненні президента Росії, про єдину для наших країн газотранспортну систему", - наголосила вона.

"За такою логікою ми б мали говорити і про єдність газових і нафтових ресурсів, що знаходяться на території Російської Федерації, оскільки так було в "добрі старі часи Радянського Союзу", - зазначила Ульяченко.

Також Ульянченко висловила здивування щодо бажання Росії вести з Україною партнерський діалог.

"В економічній площині ми неодноразово бачили невиконання домовленостей про функціонування зони вільної торгівлі між Україною і Росією, яка вигідна обом нашим народам", - сказала вона.

Також Ульянченко назвала безпідставними звинувачення Медведєва щодо утисків російськомовного населення в Україні.

"Про безпідставність таких звинувачень свідчать висновки багатьох авторитетних міжнародних організацій. Красномовний факт: у Росії, де проживають мільйони українців, немає жодної української школи", - наголосила вона.

"Тимчасом в Україні понад 1400 шкіл з російською мовою викладання, в кожній загальноосвітній українській школі вивчається російська мова і література. За рахунок українського державного бюджету повноцінно функціонують російські театри, музеї і культурні центри", - додала керівник Нашої України.

"Очевидно, окремим російським політикам справді непросто усвідомлювати, що державною мовою в Україні є українська, в Польщі – польська, в Чехії – чеська, в Болгарії – болгарська. Водночас у них не виникає запитань, чому в багатонаціональній Російській Федерації, де проживають десятки великих народів, державною мовою є лише російська", - наголосила вона.

"До делікатних питань гуманітарної сфери керівництво Росії ставиться з офіцерською прямотою, плутаючись у фактах, договорюючись до того, буцімто всі російськомовні українці є етнічними росіянами", - додала Ульянченко.

Вона наголосила, що "молоде керівництво Росії перетворюється на заручника старих імперських комплексів, які змушують постійно плекати образ зовнішнього ворога і підміняти рівноправний діалог з усіма сусідніми державами мовою образ і погроз".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування