Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна не повинна повторити помилки Грузії - дипломат

Середа, 12 серпня 2009, 22:49

Україна має дати асиметричну відповідь на заяви президента Росії Дмитра Медведєва.

Про це заявив український дипломат Олександр Чалий в ефірі 5 каналу.

"Відповідь повинна бути асиметричною. Якщо хочете, Україна не повинна повторити трагічні помилки Грузії", - зазначив він.

"Медведєв сформулював позицію великої держави. На щастя, ми не є великою державою. Ми повинні розуміти, що йде діалог з великою державою, і ми повинні знайти правильний тон, правильну толерантність нашої відповіді", - сказав дипломат.

"Ми не повинні робити кроки, які будуть вести до ескалації цього конфлікту. Навпаки, ми повинні запропонувати європейську відповідь, яка буде адресована як Москві, так і Брюсселю, і Вашингтону, що Україна пропонує діалог по всі спірним питанням", - заявив Чалий.

Він вважає, що "з великою державою будь яка держава повинна мати гнучку зовнішню політику". "Якщо ця політика побудована на пошуку симетричних відповідей – це шлях в нікуди", - наголосив дипломат.

"Те, що зараз президент тримає паузу – це добрий знак. Тобто в його відповіді не буде емоцій. Пауза в дипломатії – це гарний сигнал. Інколи пауза каже більше, ніж багато нот", - вважає Чалий.

Як відомо, 11 серпня Медведєв у своєму відкритому зверненні до Ющенка констатував погіршення російсько-українських відносин під час перебування Ющенка на посаді президента.

Медведєв також вирішив почекати з призначенням посла Росії в Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування