Лозінський все-таки в Україні, а його друзі пускають "дезу"?

Четвер, 13 серпня 2009, 09:40

Ізраїль не відреагував на офіційний запит Генпрокуратури України щодо можливого затримання й екстрадиції екс-депутата Віктора Лозінського.

"Ми й не чекаємо відповіді", - сказав газеті "Сегодня" співробітник ГПУ, який має пряме відношення до слідства.

"Раніше, на початку серпня, поліція вже повідомила, що даних про перетин Лозінським ізраїльського кордону немає", - додав він.

Співробітник Генпрокуратури припускає, що Лозінський в Україні, і залишатися недосяжним для оперативників СБУ йому допомагають друзі-нардепи.

"Надають інформаційну підтримку, запускають "дези" про перебування (Лозінського) в Нетанії, Хайфі, телефонні номери, щоб збити з пантелику розшук", - каже джерело.

"Прийоми не нові, але кожне повідомлення в інтернеті, ЗМІ ми змушені перевіряти, це забирає час, вимотує членів слідчої групи. Розрахунок робиться на те, щоб нам набридла вся ця метушня", - упевнений він.

У тому, що Лозінський знаходиться в Україні, переконаний і його колишній колега у Верховній Раді, колишній заступник голови МВС Геннадій Москаль.

"За всієї наявної у нашій правоохоронній системі корупції, те, що Лозінський десь в Ізраїлі, – блеф. Кордон (він) не перетинав, живе в якому-небудь глухому селі, як той же Пукач", - сказав Москаль виданню.

Раніше ЗМІ України й Ізраїлю з посиланням на джерела повідомляли, що Лозінський, обвинувачуваний у навмисному убивстві громадянина України, може переховуватися в Ізраїлі.

Правоохоронні органи України направили в Ізраїль офіційний запит про перевірку інформації про місцезнаходження Лозінського в цій країні і його екстрадицію в разі її підтвердження. Пізніше в Ізраїлі заявили, що отриманих документів недостатньо для початку розшуку українського екс-депутата.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...