Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин пропонує росіянам "розхльобувати" конфлікт на зустрічі

П'ятниця, 14 серпня 2009, 16:20

Спікер Володимир Литвин пропонує провести засідання міжпарламентської комісії зі співпраці Верховної Ради України та Федеральних Зборів Росії.

Таке засідання для напрацювання пропозицій з подолання кризи в українсько-російських відносинах він пропонує провести невідкладно, у вересні, повідомляє прес-служба ВР.

Про це йдеться у листах Литвина голові Ради Федерації Федеральних Зборів Росії Сергію Миронову та голові Держдуми Федеральних Зборів РФ Борису Гризлову, які, за ідеєю українського спікера, мають взяти участь у цьому засіданні.

"Верховна Рада України надає великого значення розвиткові плідної і взаємовигідної українсько-російської співпраці та послідовно докладає зусиль до його подальшого зміцнення на благо наших дружніх народів", - наголошує Литвин.

Разом із тим, він погоджується, що наразі дві країни переживають нелегкий період у своїх відносинах, про що свідчить нещодавнє звернення президента Росії Дмитра Медведєва до президента України Віктора Ющенка і відповідна реакція останнього.

"Вважаю, що така атмосфера потребує проведення серйозного зваженого аналізу стану і перспектив наших відносин", - зазначає Литвин.

"У зв`язку з цим пропоную невідкладно провести у вересні поточного року засідання Міжпарламентської комісії зі співробітництва Верховної Ради України та Федеральних Зборів Російської Федерації за участю Голови Верховної Ради України та Голів Ради Федерації і Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації для обговорення ситуації, що склалася, і напрацювання пропозицій з подолання кризи в українсько-російських відносинах", - сказано в його листах.

Український спікер висловлює впевненість у тому, що парламенти двох країн спроможні "перевести діалог між Україною та Росією із площини взаємних претензій і звинувачень у конструктивне річище".

Литвин пропонує російським колегам узгодити конкретне місце й час проведення зустрічі на рівні апаратів парламентів двох країн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...