Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обговорення у Раді заяви Медведєва нічого не дасть?

Понеділок, 17 серпня 2009, 13:15

Депутат від "НУ-НС" Анатолій Гриценко сумнівається у здатності Верховної Ради прийняти єдину позицію щодо заяв президента Росії Дмитра Медведєва про Україну.

"Я не думаю, що обговорення цього питання у Верховній Раді, навіть якщо воно було б винесене, завершиться чимось продуктивним", - сказав він на прес-конференції в понеділок.

За словами Гриценка, представники вищих органів влади не здатні сформувати єдину позицію щодо цього питання, передають "Українські новини".

"Є 5 фракцій у парламенті, і буде 5 різних думок, а ще думка президента, ще думка прем'єра, і тоді ми виходимо на зовнішню арену дуже слабкими", - зауважив Гриценко, який очолює комітет ВР із питань національної безпеки й оборони.

На його думку, звернення Медведєва до президента України Віктора Ющенка є надміру різким і не сприяє налагодженню двосторонніх відносин.

"Той лист, з яким звернувся президент Медведєв, і сам відеоблог я вважаю за своїм тоном абсолютно неадекватно різким і несприятливим для поліпшення відносин", - сказав депутат.

За словами Гриценка, якби президент Росії хотів дійсно поліпшити взаємини країн, то йому необхідно було б домовитися про особисту зустріч із Ющенком та запропонувати свій план подолання проблем у відносинах двох держав.

Водночас, Гриценко вважає недоцільним скликати засідання Ради національної безпеки й оборони для розгляду цього питання, тому що цей орган, на його думку, зараз є надмірно політизованим і нездатним прийняти конструктивне рішення.

Як відомо, минулого тижня президент РФ заявив про погіршення російсько-українських відносин під час перебування Ющенка на посту президента України через його "антиросійський курс".

У п’ятницю, 21 серпня, Верховна Рада України збереться на позачергове засідання.

Гриценко претендує на посаду президента України – він заявив про намір балотуватися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування