Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна вважає заяви Медведєва "тестом" суспільству

Понеділок, 17 серпня 2009, 14:05

У МЗС України вважають звернення президента Росії до Віктора Ющенка "тестом на самосвідомість українського суспільства".

Про це заявив виконувач обов'язків першого заступника міністра закордонних справ України Юрій Костенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Тема кинута, вона буде свідомо підтримуватися в тій чи іншій формі, це був такий тест на самосвідомість українського суспільства, української громади", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, якої загрози можна чекати з боку Росії, Костенко сказав: "Більшої загрози, ніж заява чи послання до українського народу, я не очікую".

Український дипломат також сподівається на плідний розвиток україно-російських відносин як до президентських виборів, так і після них.

Костенко підкреслив, що очевидною є провина обох сторін у погіршенні україно-російських відносин.

"Двом сторонам необхідно послідовно, за столом переговорів, а не через смс-ки розмовляти по кожному з цих питань", - додав він.

За словами представника МЗС, в основі переговорів мають лежати інтереси України й інтереси Росії.

Крім того, на думку дипломата, сторони повинні бути максимально зваженими, не застосовувати жорсткий тон.

Як відомо, 11 серпня президент РФ Дмитро Медведєв у відкритому зверненні до президента України Віктора Ющенка і відеозверненні до народу заявив про критичний стан відносин Росії й України через "антиросійський курс" Ющенка і керівництва України в цілому.

Ющенко аргументовано відкинув ці звинувачення й наголосив, що Росія також несе відповідальність за погіршення двосторонніх відносин.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування