Ульянченко повторила Росії: "Встаньте і подумайте, що ви зробили для України"

П'ятниця, 21 серпня 2009, 13:57

Заяви керівництва Росії щодо України не можуть привести до конструктивних двосторонніх відносин.

Про це заявила глава секретаріату президента України Віра Ульянченко в програмі 5 каналу "Я так думаю", повідомляє прес-служба президента.

"Ті заяви, які звучать із російської сторони про те, що нібито Україна – це держава, яка не відбулася, не можуть привести до конструктивних відносин між Україною та Росією", - заявила вона.

За словами Ульянченко, "намагання показати свої імперські амбіції, "пояснюючи" їх усім колишнім радянським республікам, призвело до того, що Росія має "пояснювати" і Білорусі, бо Лукашенко теж має проблеми з Росією".

"Такі ж заяви може почути нове керівництво Молдови, бо вони вже сказали про НАТО і про європейські відносини", - додала вона.

Водночас глава секретаріату президента наголосила, що Україна "є і буде віддана дружбі з Росією".

"Встаньте і подумайте, що ви зробили для України", - пригадала Ульянченко слова колишнього президента Росії Бориса Єльцина.

"Це не випадкова фраза, тому що тоді політикум Росії велике значення надавав добросусідським відносинам, адже ми змушені бути сусідами", - переконана вона.

"Тон спілкування має бути як у братніх держав", - наголосила глава секретаріату президента України.

Ульянченко впевнена, що "якщо ми не позбавимося такого тону розмови між Україною і Росією, який існує сьогодні, то нам навряд чи доведеться чекати на поліпшення наших відносин".

Вона також висловила припущення, що послання президента Росії Дмитра Медведєва до президента України Віктора Ющенка стало перевіркою для українського політикуму, щоб визначити, хто і як на нього відреагує.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування