Литвин вирішив "підспівати" регіоналам

Неділя, 23 серпня 2009, 18:22

Закон про підвищення соціальних стандартів необхідно прийняти на наступній сесії парламенту.

Про це заявив спікер Володимир Литвин у Новоград-Волинському Житомирської області у неділю.

"Я переконаний, що нам треба прийняти рішення і в цьому питанні (про підвищення мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму), оскільки три або чотири рази Верховна Рада приймала більш, ніж 400 голосами (рішення щодо законопроекту), і потім пролонгувати цю тему буде неможливо" , - сказав він.

"І навіть якщо ініціатори такої постановки питання зроблять вигляд, що вони забули цю проблему, то, на мою думку, люди нагадають. Нам треба зробити все, щоб підняти заробітну плату і прожитковий мінімум", - зазначив спікер.

Литвин упевнений, що прийняття закону буде сприяти розвитку внутрішнього ринку в Україні.

Спікер вважає очевидним, що вищевказане питання буде розглядатися на майбутній сесії першим.

Крім того, він зазначив, що на майбутній сесії депутати повинні визначитися з Бюджетним кодексом, а також з низкою законів, заветованих президентом.

"Президент України на останню сесію вніс 93 законопроекти, з них 46 - заветованих", - сказав Литвин.

В цілому, за словами спікера, парламент прийняв майже 180 законів, "тобто, кожен четвертий закон заветований".

"Це (застосування права вето), по суті справи, рекорд. Так далі працювати, на холостому ходу, не можна, тому що ми працюємо, по суті, у "кошик", - підкреслив він.

На думку Литвина очевидна необхідність прийняття узгоджених рішень.

Як відомо, на прийнятті закону про підвищення мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму наполягає фракція Партії регіонів. Через невключення даного питання до порядку денного "регіонали" тривалий час блокували роботу парламенту.

Коментуючи ситуацію, яка виникла тоді у Верховній Раді, Литвин заявляв, що вона нагадує йому 2004 рік, коли уряд Віктора Януковича перед виборами роздав доплати до пенсій.

У свою чергу, перший віце-спікер, регіонал Олександр Лавринович заявив, що Партія регіонів буде наполягати на розгляді першим питанням на новій сесії парламенту законопроекту про підвищення соцстандартів.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування