Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Англії відповіли на "небезпечну риторику" Росії: Україна відбулась

Вівторок, 25 серпня 2009, 12:16

Україна не є державою, що не відбулася, стверджує британський експерт Джеймс Шерр.

Про це голова програм Росії та Євразії в Королівському інституті міжнародних відносин Великобританії Шерр заявив, коментуючи в інтерв’ю українській службі "Бi-Бi-Сi" подібні припущення й погляди.

"Я би дуже обережно ставився до заяв про хаос (в Україні)", - сказав він, зазначивши, що подібні заяви – "надто дошкульні та гіпертрофовані".

Шерр зазначив, що це "Росія намагається представити Україну на міжнародній арені як державу, що не відбулася і перебуває у хаосі".

"Кремль твердить, що Київ не спроможний давати собі раду і тому це мають за нього зробити інші задля безпеки самої України та безпеки Європи. Ця риторика є дуже небезпечною і не відповідає дійсності", - наголосив він.

"Попри усі негаразди, Україна далеко не держава, яка не відбулася (failed state). Це далеко не так", - заявив британський експерт, хоч і зазначив, що "ця держава має дуже серйозні слабкості та проблеми, і долає їх повільніше ніж багато з нас сподівалися".

Шерр також зазначив, що на Заході немає "єдиної точки зору".

Так, за його словами, через останні заяви президента Росії Дмитра Медведєва щодо "антиросійського курсу" керівництва України та погіршення відносин двох країн "багато людей на Заході стурбовано замислиться і занервують".

"Що турбує мене особисто, в західному мисленні про ваш регіон, то це надто раціональний підхід, який базується на Західному припущенні, що все слід оцінювати за балансом можливих витрат і досягнень", - зізнався експерт.

"Захід сподівався, що економічна криза послабить тиск Росії, але у сфері енергетики цього не сталося. Росія посилила тиск в енергетиці в усіх напрямках, які викликали наше занепокоєння. Мені видається, що у західних столицях бракує людей, які можуть інстинктивно очікувати у цьому регіоні неочікуваного", - констатував Шерр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування