Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура відфутболила запит Москви Наливайченку

Вівторок, 25 серпня 2009, 18:54

Генпрокуратура отримала запит від СКП РФ про сприяння у розслідуванні можливої участі українців у конфлікті на Кавказі.

Про це повідомили в прес-службі ГПУ, зазначивши, що запит надіслано в Службу безпеки України.

"Генеральна прокуратура отримала запит слідчого комітету при прокуратурі РФ і передала його в СБУ для вивчення, оскільки ці питання входять до компетенції СБУ", - сказали в прес-службі.

Як відомо, раніше слідчий комітет при прокуратурі (СКП) РФ заявив, що в ході розслідування "кримінальної справи за фактами геноциду та масових вбивств громадян РФ на території Південної Осетії" встановлена участь українських військових, а також не менше 200 членів української націоналістичної організації УНА - УНСО.

У структурі повідомили, що для з'ясування всіх обставин участі представників УНА-УНСО та українських військовослужбовців на стороні грузинських збройних формувань СКП РФ направив відповідний запит про правову допомогу в компетентні органи України, проте до цих пір не отримав відповіді від української сторони.

В українському оборонному відомстві вкотре спростували інформацію про участь українських військовослужбовців у південноосетинському конфлікті в серпні 2008 року.

У свою чергу глава СБУ Валентин Наливайченко назвав заяви російської сторони про участь українських військових і членів УНА-УНСО в конфлікті на Кавказі брехливими і закликав всі сторони дотримуватися принципу міжнародного права.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...