Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ніхто не має права ззовні впливати на Україну - Грищенко

Вівторок, 25 серпня 2009, 22:50

Зовнішні політичні сили не мають права впливати на внутрішні процеси в Україні.

Про це заявив посол України у Росії Костянтин Грищенко в ефірі 5 каналу.

"Я вважаю, і будь-яка політична сила в середині України має з цим погоджуватися, що жодна зовнішня політична сила немає ні права, ні реальної можливості, впливати на внутрішні процеси в Україні", - зазначив він.

"Патріотизм в Україні полягає в тому, що ми самі можемо сперечатися, можемо не погоджуватися, в тому числі, щодо відносин з РФ, але нікому не дано право ззовні нав’язувати, яким чином ми внутрішньо маємо ці відносини формулювати для себе", - сказав посол.

Відповідаючи на питання, чи з'явиться у російських ЗМІ, на його думку, коментар голови СБУ Валентина Наливайченка щодо неправдивості звинувачень Росії про участь українців у конфлікті на Кавказі, Грищенко заявив: "Ну якщо процитують, то, мабуть, у специфічний спосіб".

"Про те, яким чином функціонує преса у Росії – це окрема тема розмови. Ми маємо поважати вибір російського народу, який вибрав такий спосіб життя і таку пресу, яку вони мають. Доволі просто працювати у Москві – можна включити один канал, і ти бачиш усе те, що можна побачити на другому, третьому, четвертому", - зазначив посол.

Грищенко наголосив, що "рішення, які стосуються України, буде визначати український народ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування