Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ГПУ ще думають, чи відправляти череп Гонгадзе в США

П'ятниця, 28 серпня 2009, 12:13

У Генпрокуратурі підтверджують, що виявлений за наводкою екс-генерала Олексія Пукача череп, за висновком експертів, належав журналісту Георгію Гонгадзе.

"Ми офіційно заявляємо, що медико-криміналістична експертиза, проведена українськими фахівцями, підтвердила приналежність фрагментів черепа Георгію Гонгадзе", - сказав голова прес-служби ГПУ Юрій Бойченко "Комерсанту-Україна".

"Що ж до проведення решти досліджень у США, то це питання зараз вирішується", - додав він, коментуючи інформацію адвоката вдови Гонгадзе Валентини Теличенко.

Як відомо, у четвер, 27 серпня, представник Мирослави Гонгадзе заявила, що українські експерти встановили приналежність фрагментів черепа, знайдених співробітниками Генпрокуратури в Київській області наприкінці липня, убитому журналістові.

У Головному бюро судово-медичних експертиз, за її словами, провели частину необхідних досліджень для такого висновку, решта досліджень – зокрема, експертиза ДНК, – буде проведена в США.

На запитання, чи узгоджено це зі співробітниками ГПУ, Теличенко відповіла газеті ствердно: "Ми зверталися до Генпрокуратури з клопотанням про проведення експертизи поза Україною, і США вибрали не ми, а вони. Наскільки мені відомо, представники ГПУ звернулися до однієї з відповідних структур у Штатах і попросили про правову допомогу".

Фрагменти черепа були знайдені співробітниками слідчо-оперативної групи Генпрокуратури 28 липня в районі села Сухоліси Білоцерківського району Київської області – у місці, зазначеному головним підозрюваним в організації убивства журналіста Гонгадзе генерал-лейтенантом МВС Олексієм Пукачем.

Тоді ж Теличенко заявила, що Мирослава Гонгадзе наполягає на проведенні експертизи за межами України

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування