Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин хоче, щоб Рада почала з кадрів Тимошенко

Понеділок, 31 серпня 2009, 13:55

Спікер Володимир Литвин пропонує зробити поточний тиждень роботи Верховної Ради пленарним.

Про це він сказав на брифінгу у понеділок.

За словами Литвина, о 16:00 у понеділок відбудеться ще одна погоджувальна рада, на якій це питання буде остаточно узгоджено.

У разі схвалення цього рішення, він пропонуватиме депутатам працювати у комітетах і округах два наступні тижні.

"Якщо буде прийнято рішення про роботу Верховної Ради у пленарному режимі, очевидно, потрібно розглянути всі кадрові питання, бо не може тривати так далі, коли у нас немає міністра фінансів, міністра оборони і міністра закордонних справ. Я вже не кажу про інші вакансії", - сказав Литвин.

Він також зазначив, що на погоджувальній раді вирішуватиметься питання щодо розгляду у сесійній залі вимоги Партії регіонів щодо підвищення соцстандартів.

"Сьогодні о 16 годині відбудеться ще одна зустріч з керівниками фракцій, де ми маємо узгодити наші домовленості", - сказав Литвин.

При цьому він зазначив, що завжди "стояв на тому, що всі питання, зокрема і це, треба виносити і розглядати у сесійній залі і не вдаватися до блокування трибуни, рівно як і розглядати кадрові та інші питання".

Разом з тим, за його словами, нового проекту закону, в якому були б викладені останні вимоги Партії регіонів щодо підвищення зарплат і пенсій, у Верховній Раді не зареєстровано, а є лише проект постанови з поправками до вже існуючого проекту.

Це, на думку Литвина, могло б стати "реальним компромісом".

"Але коли ми будемо приймати рішення про прожитковий мінімум і мінімальну заробітну плату, треба спрогнозувати стан економіки на 2010 рік і закласти ці параметри, які б відповідали розвитку економічної ситуації", - сказав він.

Як відомо, згідно з календарним планом, Верховна Рада має працювати цей тиждень у комітетах і округах. БЮТ пропонує у п’ятницю провести позачергове пленарне засідання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...